Apie pašaukimą profesijai, kilusius iššūkius profesiniame kelyje, bei lyderystę
top of page

Apie pašaukimą profesijai, kilusius iššūkius profesiniame kelyje, bei lyderystę




Apie pašaukimą profesijai, kilusius iššūkius profesiniame kelyje, bei lyderystę slaugos sektoriuje - interviu ir pokalbis su Nusipelniusio Lietuvos slaugytojo garbės ženklu apdovanota slaugytoja, Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pavaduotoja slaugai Andželika Zavackiene.

Nuoroda į publikaciją:


https://klaipedaassutavim.lt/naujienos/sveikata/azavackiene-uzsitarnauti-gera-slaugytojo-varda-nelengva "Mano slaugytojos kelio pradžia buvo sunki tiek fiziškai, tiek emociškai. Tuo metu buvo didelis ne tik slaugytojų, bet ir pagalbinio personalo trūkumas. Dienos metu tekdavo slaugyti po 25 pacientus, o naktį 40-50 ir be pagalbinio personalo. Slaugytojams tekdavo dirbti ne tik savo darbą, bet ir pačioms plauti bei dezinfekuoti anteles, basonus, net palatų grindis kartais tekdavo išvalyti. Neįsivaizduoju, kaip tada suspėdavome viską atlikti." - Atvirai apie profesinį slaugytojo kelią pasakoja Andželika Zavackienė

"Įgyti paciento, komandos narių pasitikėjimą bei užsitarnauti gerą slaugytojo vardą yra nelengva. Tai lyg statytum namą. Iš pradžių statai pamatus ir tik nuo tavęs priklausys, ar teisingas statybines medžiagas pasirinkai, ar pamatai bus stiprūs ir atlaikys įvairias gyvenimo situacijas. Šių pamatų pagrindas yra kuklumas, sąžiningumas, teisingumas, nuoširdumas bei atsakomybė. Slaugytojas taip pat turi spinduliuoti gerumu ir mylėti žmogų." - Nuoseklaus darbo ypatumus vardija pašnekovė.


Medžiaga dalijasi Vytautas Rasokaitis


270 views
bottom of page