2024 m. PSO Europos imunizacijos savaitė
top of page

2024 m. PSO Europos imunizacijos savaitė

Updated: Apr 23

2024 m. balandžio 21-24 d. vyks PSO Europos imunizacijos savaitė (EIW2024). Šių metų Europos imunizacijos savaitė ypatinga, nes minimas PSO išplėstinės imunizacijos programos (EPI), kuri labai padėjo užtikrinti plačią ir vienodą prieigą prie gyvybę gelbstinčių vakcinų visiems, 50-metis.


Siekdama paminėti EIW2024 ir informuoti Europos piliečius apie vakcinų saugumą ir svarbą, Europos Komisija pradėjo komunikacijos apie skiepus kampaniją #UnitedInProtection. Šia kampanija Komisija siekia kovoti su plačiai paplitusia dezinformacija apie vakcinas, informuoti ES piliečius apie ES vaidmenį užtikrinant vakcinų saugumą ir veiksmingumą ir skatinti skiepytis visą gyvenimą.


Komisijos žinia aiški: Europos Sąjunga yra vieninga daugeliu gyvenimo aspektų. Šiandien mes taip pat galime būti #UnitedInProtection dėl skiepų, kurie gali apsaugoti mūsų bendruomenę nuo mirtinų ir neįgalumą sukeliančių ligų. Siekiant skleisti šią žinią, komunikacijos kampanijoje #UnitedInProtection pateikiama įvairi mokomoji medžiaga, kuria galima naudotis nemokamai, įskaitant trumpų komiksų seriją vaikams ir internetinį kursą švietimo specialistams, skirtą informuotumui apie skiepus klasėse skatinti ir pasitikėjimui skiepais didinti.


EFN yra viena iš Koalicijos už skiepus, vienijančios Europos sveikatos priežiūros specialistų asociacijas ir atitinkamas šios srities studentų asociacijas, pirminininkių. Ją 2019 m. subūrė Europos Komisija, remdamasi 2018 m. Tarybos rekomendacija dėl glaudesnio bendradarbiavimo kovojant su vakcinomis valdomomis ligomis. Jos tikslas - remti tikslios informacijos teikimą visuomenei, kovoti su mitais apie vakcinas ir skiepus ir keistis gerąja patirtimi skiepijimo srityje. Būdamas vienas iš Koalicijos už skiepus pirmininkų, EFN remia Komisijos pastangas skleisti informaciją apie skiepus.


Kaip ir kasmet, EFN visą savaitę dalyvaus EIW2024 kampanijoje per savo socialinę žiniasklaidą.


Daugiau informacijos ČIA.



Informacijos šaltinis - EUropos slaugytojų asociacijų federacija

25 views
bottom of page