Įvyko ESAF Generalinė Asamblėja
top of page

Įvyko ESAF Generalinė Asamblėja



Nacionalinės slaugytojų asociacijos, atstovaujančios 3 milijonus ES slaugytojų, 2021-04-15 nuotoliniu būdu susitiko Europos slaugytojų asociacijų federacijos (ESAF) Generalinėje asamblėjoje (GA), pasinaudodamos šia galimybe pasidalinti pagrindine informacija apie 2021 m. Europos Komisijos prioritetus: 1. Žmonėms naudinga ekonomika; 2. Europietiško gyvenimo būdo propagavimas; ir 3. Naujas postūmis Europos demokratijai.

Posėdyje dalyvavo ir LSSO prezidentė Aušra Volodkaitė.


ESAF GA pabrėžė, kad svarbu tęsti Europos socialinių teisių ramsčio veiksmų planą, siekiant pasinaudoti sveiko atsigavimo galimybėmis po COVID-19 pandemijos poveikio. 2021–2027 m. Daugiametė finansinė programa (DFP) ir „NextGenerationEU“ (NGEU), dar vadinama „Atkūrimo fondu arba atkūrimo planu“, yra svarbios siekiant padidinti slaugos darbuotojų atsigavimą ES.


Šiame atkūrimo kontekste svarbu įgyvendinti ESAF darbuotojų matricą 3 + 1, kuri remiasi ES direktyva 2013/55 / ​​ES ir EFT slaugytojų kompetencijų sistema. Kvalifikuoto ir kompetentingo slaugos personalo svarba yra iš esmės susijusi su tinkama, saugia ir kokybiška visų pacientų ir piliečių priežiūra visose sveikatos priežiūros srityse. Šios pandemijos metu kompetentingų kvalifikuotų slaugytojų ir akušerių indėlis į paciento sveikimą, be abejo, buvo pagrindinis daugelio pasveikimo veiksnys, o kitiems - atjauta, paliatyvioji slauga ir gyvenimo pabaiga.




ESAF aktyviai bendradarbiaus su Europos institucijomis siekdama užtikrinti, kad slaugytojai būtų geriau apsaugoti, remiami ir pasirengę bet kokioms būsimoms sveikatos krizėms ES. Taigi ESAF nariai dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą užtikrinti, kad vieningas slaugytojų balsas būtų išgirstas ES lygmeniu ir į jį būtų atsižvelgta kuriant tinkamos politikos priemones, turinčias įtakos slaugytojų profesijai. Svarbus ES veiksmas siekiant darbuotojų atsparumo yra įgūdžių paktas, ypač skaitmeniniai įgūdžiai.


ESAF, kaip partnerio dalyvavimas 4 ES finansuojamuose projektuose, yra esminis būdas ESAF pozicijos pareiškimus paversti tiesiogine praktika. ESAF šiuo metu dalyvauja projekte „Qualment“, kuris baigsis 2021 m. rugsėjo mėn., dviejuose Europos Horizonto H2020 projektuose „InteropEHRate“ ir „Smart4Health“ bei „IMMUNION“, kuris prasidėjo 2021 m. balandžio 1 d., Tai yra vakcinacijos dvejojantiems projektas, susietas su vakcinacijos veikla Sveikatos priežiūros specialistų koalicijoje, kurios pirmininko pareigas užima ESAF, kartu su CPME ir PGEU.


COVID-19 pandemija vis dar daro milžinišką poveikį visiems visuomenės sluoksniams. Tokiais sveikatos krizės atvejais yra gyvybiškai svarbu paremti slaugos specialistus, skirti laiko atsigauti po ilgų kovos mėnesių ir nuo padarinių psichoemocinei sveikatai, susijusių su darbu tokioje aplinkoje, fizinio nuovargio, kuris neturėtų pakenkti jų saugumui ir gerovei, ir toliau skatinti investicijas į slaugos darbuotojus, siekiant kovoti su didžiuliu specialistų trūkumu. Vyriausybės turi pripažinti ir palaikyti slaugytojų atsigavimą.


Papildoma informacija:


ESAF nariai aptarė ir patvirtino pagrindinius organizacijos politinius teiginius dėl slaugytojų mentorystės, ESAF politikos pareiškimą dėl slaugytojų patiriamo smurto lyties pagrindu ir ESAF politinį pareiškimą dėl slaugytojų, kurie prisideda prie dirbtinio intelekto priemonių kūrimo. Tai padės ESAF lobistinėje veikloje su ES institucijomis, siekiant skatinti slaugytojų profesijos plėtrą. ESAF siekia politinių rezultatų ES institucijose, ir šis susitikimas buvo nepaprastai svarbus.


ESAF informacija

9 views
bottom of page