VLK informuoja: Didesni atlyginimai medikams už Covid-19: už spalį pervesta 3,3 mln. eurų
top of page

VLK informuoja: Didesni atlyginimai medikams už Covid-19: už spalį pervesta 3,3 mln. eurų

Updated: Dec 22, 2020

http://www.vlk.lt/naujienos/Puslapiai/Didesni-atlyginimai-medikams-u%C5%BE-Covid-19-u%C5%BE-spal%C4%AF-pervesta-3,3-mln.-eur%C5%B3.aspx





Kompensuodamos spalio mėnesio medicinos darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo išlaidas, ligonių kasos jau pradėjo gydymo įstaigoms pervedinėti lėšas. Šiam tikslui iš viso skirta 3,3 mln. eurų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšų. Gydymo įstaigas darbuotojams, dirbantiems su ypač pavojingomis užkrečiamosiomis ligomis sergančiais pacientais, ir sveikatos priežiūros specialistams, vykdantiems prevenciją užkrečiamųjų ligų židiniuose, papildomai nuo 60 iki 100 procentų didesnėms mėnesio algoms išmokėti šią savaitę pasieks 3.3 mln. eurų. Šios lėšos skirtos iš pagrindinės PSDF rezervo dalies, skelbia Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK). Lėšos koronaviruso infekciją gydančių medikų padidintiems atlyginimas mokėti skirtos remiantis Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymu. Asmens sveikatos priežiūros įstaigos (ASPĮ) teritorinėms ligonių kasoms pačios pateikė prašymus ir paraiškas kompensuoti PSDF lėšomis jų spalio mėnesio sąnaudas, susidariusias dėl darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo. Duomenis pateikė 44 ASPĮ, padidintus atlyginimus gaus 6.4 tūkst. medicinos darbuotojų. Darbo užmokestis vidutiniškai vienam darbuotojui didės 500 eurų. Bendras lėšų poreikis, kaip minėta, sudaro 3,3 mln. eurų. Papildomos lėšos pagal galiojančią tvarką mokamos tik tų savivaldybių medikams, kuriose yra įvestas karantinas. VLK primena, kad spalio mėnesį karantinas galiojo tik dalyje šalies savivaldybių. Visoje Lietuvoje karantinas buvo įvestas lapkričio 7 dieną. Šiuo metu ligonių kasos jau pradėjo vertinti ASPĮ pateiktas paraiškas padidintam darbo užmokesčiui kompensuoti už lapkričio mėnesį. Pirmojo karantino metu kovo-birželio mėn., siekiant kompensuoti gydymo įstaigų darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo sąnaudas, iš pagrindinės PSDF rezervo dalies sveikatos apsaugos ministro įsakymais iš viso buvo skirta 24,5 mln. eurų.


VLK informacija


LSSO informuoja, kad sveikatos priežiūros darbuotojai, dirbantys su covid-19 liga sergančiais pacientais, turi gauti darbo užmokesčio priedus.

12 views
bottom of page