VASPVT organizuotame susitikime su medikų bendruomenėmis aptarti rūpimi klausimai
top of page

VASPVT organizuotame susitikime su medikų bendruomenėmis aptarti rūpimi klausimai



Gruodžio 7 d. Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba tradiciškai sukvietė medikų organizacijų atstovus aptarti tarnyboje 2023 m. įvykusių pokyčių ir 2024 m. planuojamų darbų.

Tarnybos direktorius T. Žentelis ir vyriausioji patarėja R. Vaitkevičienė per susitikimą išsamiai pristatė tarnybos šiemet nuveiktus darbus, atsakė į dalyviams rūpimus, medikų bendruomenei aktualius klausimus. Kalbėta apie asmens sveikatos priežiūros paslaugų lygių reglamentavimą, dienos chirurgijos paslaugas teikiančių įstaigų ir jų prievolės sudaryti sutartis dėl pacientų perkėlimo su kitomis stacionarinėmis įstaigomis ypatumus, gydytojų, bendrosios praktikos slaugytojų kompetencijas ir atsakomybes, pakeitus darbo vietą ir pobūdį, pacientų saugos aspektus, esant skirtingai įstaigų infrastruktūrai, naudojamoms medicinos priemonėms, darbo krūviams ir kt.

„Norime padėkoti visiems, kurie atvyko į susitikimą Valstybinėje akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyboje, uždavė klausimus ir pateikė pasiūlymus dėl įstaigos veiklos. Tikimės tęsti tradiciją susitikti su medikų bendruomenių atstovais ir ateityje, nes tokie susitikimai padeda tarnybai sudaryti prioritetus tolimesnei veiklai“, – sakė T. Žentelis.


Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos informacija ir nuotrauka


30 views
bottom of page