TST inicijuoja globalią kampaniją #NursesForPeace (slaugytojai už taiką)
top of page

TST inicijuoja globalią kampaniją #NursesForPeace (slaugytojai už taiką)




Dalinamės Tarptautinės slaugytojų Tarybos (TST) Generalinio direktoriaus Howard Catton laišku:


Mieli kolegos,


Praėjusį penktadienį, kitą dieną po invazijos į Ukrainą pradžios, TST paskelbė pareiškimą, raginantį saugoti ir ginti slaugytojus ir visus sveikatos priežiūros darbuotojus. Nuo tada mes atidžiai stebime įvykius ir palaikome ryšį su mūsų Nacionaline slaugytojų asociacija regione. Vakar surengėme susitikimą su Ukrainos slaugytojų asociacija, slaugytojų vadovais iš visos Ukrainos, mūsų asociacijomis iš kaimyninių šalių ir mūsų draugais iš ESAF (Europos slaugytojų asociacijų federacija) ir EFNNNMA (Europos nacionalinių slaugytojų ir akušerių asociacijų forumu). Girdėjome ryškius ir nerimą keliančius pasakojimus apie siaubingą situaciją Ukrainoje ir tarptautinio solidarumo poreikį siekiant paremti Ukrainos žmones ir nutraukti karo veiksmus.


Šiandien TST pradeda pasaulinę kampaniją #NursesforPeace, o kartu su ESAF ir EFNNMA skelbiame pareiškimą, kuriame smerkiame invaziją ir raginame nedelsiant nutraukti ugnį ir pradėti intensyvesnes diplomatines iniciatyvas.

Parengtas pranešimas spaudai (LT) (Originalo kalba (EN)) ir pareiškimas (LT) (Originalo kalba (EN)), kuriais dalinamės, juos galima rasti pirmajame TST svetainės puslapyje.

Raginame paremti kampaniją pridėdami savo NNA pavadinimą prie specialiai sukurtos #NursesforPeace grafikos, kurią galite atsisiųsti iš čia. Galite atsispausdinti ir pasidaryti nuotrauką, kad paskelbtumėte socialinėje žiniasklaidoje, kad parodytumėte savo palaikymą. Prašome pasinaudoti tuo viešinimo veikloje, kuria užsiima jūsų asociacija, ir paskatinti slaugytojus daryti tą patį bei dalintis savo nuotraukomis socialiniuose tinkluose. Nedvejodami pridėkite savo organizacijos logotipą. Čia yra visa kampanijos medžiaga, kurią raginame naudoti.


Be to, tiek asociacijos, tiek pavieniai slaugytojai gali užsiregistruoti ir palaikyti TST, ESAF, EFNNMA pareiškimą čia.


Tiems, kurie nori paaukoti, prašome tai padaryti per TST humanitarinį fondą, o mes dirbsime su savo asociacijomis ir tarptautinėmis agentūromis, siekdami užtikrinti, kad lėšos būtų naudojamos veiksmingiausiai.


TST pranešime spaudai galite perskaityti kai kuriuos liudininkų pasakojimus apie slaugytojus iš Ukrainos, taip pat rasti nuorodas į visą medžiagą.


Tiems iš jūsų, kurie nori nusiųsti žinutę tiesiogiai Ukrainos slaugytojų asociacijai, galite tai padaryti per prezidentę Tetjaną Černyšenko (el.pšt. ti_cher@ukr.net ).


TST ir toliau atidžiai stebės situaciją ir bendradarbiaus su savo nariais bei partneriais, kad parodytų savo solidarumą su slaugytojomis ir sveikatos priežiūros darbuotojais visoje Ukrainoje ir pasisakytų už greitą ir taikų karo sprendimą.


Pagarbiai,

Howard Catton

Generalinis direktorius/ CEO | International Council of Nurses/ Tarptautinė slaugytojų taryba

8 views
bottom of page