Tarptautinės slaugytojų tarybos Kongrese išrinkta nauja TST prezidentė
top of page

Tarptautinės slaugytojų tarybos Kongrese išrinkta nauja TST prezidentė


Nuotraukoje: kadenciją baigianti TST prezidentė Annette Kennedy ir TST atsakingasis sekretorius Howard Katon skelbia Kongrese dalyvaujančias slaugytojų organizacijas


Spalio 4-6 dienomis nuotoliniu būdu, medijų pagalba, vyko Tarptautinės slaugytojų tarybos (TST) nacionalinių atstovų susirinkimas ir Kongresas. Renginio metu, per 3 dienas buvo svarstoma TST veiklos ataskaita, įstatų pakeitimai, narystės klausimai, narių patiriami finansiniai iššūkiai.

Savo kadenciją baigianti TST prezidentė Annette Kennedy, susirinkimo metu kalbėjo apie slaugytojų patiriamus iššūkius covid-19 pandemijos laikotarpiu, patirtas tragedijas, netektis, sunkias darbo sąlygas, darbą bendruomenėse stengiantis padėti žmonėms. Taip pat minėjo vakcinacijos problemas, poreikį turtingesnėms šalims dalintis vakcinomis su skurdžiai gyvenančių šalių gyventojais užtikrinant jiems galimybę pasiskiepyti.

Taip pat paminėjo globalų slaugytojų trūkumą ir kvietė šalių politikus, darbdavius labiau rūpintis slaugytojų darbo sąlygomis, nes jei nebus įgyvendinami pokyčiai, slaugytojų skaičius ir toliau mažės ir gyventojai laiku nesulauks būtinų slaugos paslaugų.

Slaugytojams taip pat tenka dirbti ne tik su covid-19 pacientais, bet ir ciklonų, gaisrų, potvynių, kitų stichinių nelaimių metu nukentėjusiais žmonėmis bei teikti jiems visokeriopą sveikatos pagalbą.

Nors slaugytojų darbas be galo svarbus, tačiau ne visuomet deramai atlyginimas ir dažnai neatspindi šalies finansinio išsivystymo, nes jei šalies darbo užmokesčio vidurkis pakankamai aukštas, slaugytojų darbo užmokestis gerokai nuo šio vidurkio atsilieka. Annette Kennedy pabrėžė, kad daugelyje šalių slaugytojams iškyla finansinių sunkumų ir dėl to kai kurios šalys sunkiai išlaiko narystę Tarptautinėje slaugytojų taryboje, tačiau yra svarstomi įvairūs modeliai, kad šalys išliktų narystėje.

tarptautinė slaugytojų taryba daug dirba slaugytojų labui tarptautiniu lygiu, tačiau būtina informacijos sklaida visose šalyse apoie TST darbus, siekius, dalintis informacija, kas vyksta kiekvienoje šalyje, su kuo susiduria slaugytojai.

Annette Kennedy minėjo, kad daug slaugytojų labai sunkiai dirba savo darbe, gelbėja pacientus, taip pat rūpinasi savo šeima, mokosi, tobulinasi, rūpinasi artimaisiais, savo tėvais ir seneliais, dirba savo profesinėse organizacijose, padeda aktyvinti veiklą, atstovauti narius. Už tai nusipelno pagarbos ir dėkingumo.

Taip pat vyko TST tarybos ir prezidentės rinkimai. Įvykus balsavimui, naująja Tarptautinės slaugytojų tarybos prezidente 4 metų kadencijai išrinkta Dr Pamela Cipriano iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Pamela yra tarptautinėje arenoje žinomas slaugos lyderis, slaugytojų atstovė ir gynėja, siekianti slaugytojų įtakos politiniams sprendimams.







Nuotraukoje- naujai išrinkta TST prezidentė Pamela Cipriano (JAV)

Baigusi kadencija TST prezidentė Annette Kennedy atsisveikindama linkėjo visiems slaugytojams sėkmės, dėkojo technologijų specialistams, kurie padėjo susitikti virtualioje erdvėje, tačiau pabrėžė, kad jai labai trūksta gyvo bendravimo, kontaktų, galimybės būti kartu ne tik nuotoliniu būdu. Taip pat linkėjo slaugytojams labiau pasitikėti savimi, viešinti savo darbus ir pasiekimus, kadangi slaugytojai daug dirba, bet daugiausia - tyliai, nepastebimai. Covid-19 krizė visus suvienijo, padėjo kartu įveikti iššūkius. Slaugytojų bendruomenė turi daug lyderių, kurie prisideda prie profesijos tobulėjimo.

Renginyje stebėtojo teisėmis dalyvavo LSSO prezidentė Aušra Volodkaitė.



LSSO biuro informacija


73 views
bottom of page