Tarptautinė slaugytojų taryba paskelbė 2023m Tarptautinės slaugytojų dienos temą
top of page

Tarptautinė slaugytojų taryba paskelbė 2023m Tarptautinės slaugytojų dienos temą









Mūsų slaugytojai. Mūsų ateitis.


Paskelbta 2023 m. Tarptautinės slaugytojų dienos tema


Ženeva, Šveicarija; 2023 m. sausio 12 d.



Tarptautinė slaugytojų taryba (TST) šiandien paskelbė Tarptautinės slaugytojų dienos (TSD) 2023 temą: Mūsų slaugytojos. Mūsų ateitis.


ir pristatė naują Tarptautinės slaugytojų dienos logotipą.


TST prezidentė dr. Pamela Cipriano paaiškino, kodėl parinkta tokia tema:


„Mūsų slaugytojai. Mūsų ateitis" tema parodo, ko TST siekia slaugytojams ateityje, kad būtų galima spręsti pasaulines sveikatos problemas ir pagerinti visuotinę sveikatą. Turime pasimokyti iš pandemijos pamokų ir paversti jas veiksmais ateičiai, užtikrinančiais slaugytojams apsaugą, pagarbą ir įvertinimą.


Paskelbus Pasaulio slaugos situacijos ataskaitą, Pasaulines strategines slaugos ir akušerijos kryptis, apžvalgą "Išsaugoti ir išlaikyti 2022 ir vėliau" ir daugelį kitų svarbių leidinių, TST ir kitos organizacijos pateikė būtinų pokyčių įrodymus ir paragino imtis veiksmų ir didinti investicijas į slaugą. Dabar laikas pažvelgti į ateitį ir parodyti, ką šios investicijos reikš slaugai ir sveikatos priežiūrai. "Mūsų slaugytojai. Mūsų ateitis." kampanija parodys slaugytojus ir šviesesnę ateitį, pakeisdama slaugytojus iš nematomų į neįkainojamus specialistus politikos formuotojų, visuomenės ir visų tų, kurie priima sprendimus, turinčius įtakos sveikatos priežiūros paslaugų teikimui ir finansavimui, akyse.


Kampanijoje bus ne tik mokymai, kaip padėti slaugytojams, bet ir bus nagrinėjama, kaip turime stiprinti šalių sveikatos sistemas, kad būtų patenkinti didėjantys pasauliniai gyventojų sveikatos poreikiai. Kampanija numatys pagrindinius veiksmus, kurie, TST nuomone, yra būtini sprendžiant tiek profesijos, tiek sveikatos sistemų problemas ir kurie, žinoma, yra abipusiai naudingi ir įgalinantys. Kartu mūsų ateitis priklauso nuo kiekvieno slaugytojo, kiekvieno balso, kad ne tik dirbtume priešakinėse priežiūros linijose, bet ir būsime pokyčių fronte.


Tarptautinė slaugytojų diena (TSD) visame pasaulyje minima gegužės 12-ąją, minint Florence Nightingale gimimo metines. TST kiekvienais metais mini šią svarbią dieną parengdama ir platindama TST medžiagą ir įrodymus. TST ir visų nacionalinių slaugytojų asociacijų nariai visame pasaulyje tikisi švęsti ir dirbti kartu, kad nubrėžtų būsimas slaugos kryptis, kad būtų užtikrinti naujos ateities realybės poreikiai, taip pat tvaraus vystymosi tikslai, visuotinė sveikatos apsauga ir "sveikata Visiems" planai.




Tarptautinė slaugytojų taryba (TST) yra daugiau nei 130 nacionalinių slaugytojų asociacijų vienijanti federacija, atstovaujanti milijonus slaugytojų visame pasaulyje. Slaugytojų valdoma ir tarptautiniu mastu pirmaujanti slaugytojų organizacija, TST siekia užtikrinti kokybišką priežiūrą visiems ir patikimą sveikatos politiką visame pasaulyje.



Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite su Gyorgy Madarasz, TST atstovu spaudai el. paštu madarasz@icn.ch


Tel.: +41 22 908 01 16

www.icn.ch

@ICNurses


459 views
bottom of page