Socialinė apsauga: kas keičiasi nuo liepos 1 dienos?
top of page

Socialinė apsauga: kas keičiasi nuo liepos 1 dienos?




Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kokie pokyčiai nuo liepos 1 dienos pasieks dirbančiuosius, ieškančius darbo, vienišus senjorus, neįgaliuosius ir kitus šalies gyventojus.

„Stengiamės, kad kiekvienas šalies žmogus – senolis, dirbantysis ar šiuo metu ieškantis darbo, turintis negalią ar vaikas – pajustų teigiamus pokyčius. Artimiausiu metu tikimės pasiūlyti ir daugiau gerovę užtikrinančių sprendimų“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.


Keičiasi:

PARAMA PRASTOVOSE ESANTIEMS IR IŠ PRASTOVŲ SUGRĮŽTANTIEMS DARBUOTOJAMS PARAMA DIRBANTIEMS SAVARANKIŠKAI DARBO PAIEŠKOS IŠMOKA NEDARBO IŠMOKOS LIGOS IŠMOKA Nuo liepos 1 d. 100 proc. darbo užmokesčio „į rankas“ dydžio siekianti ligos išmoka bus mokama susirgusiems COVID-19 liga darbuotojams, dirbantiems sveikatos, visuomenės saugumo, viešosios tvarkos palaikymo ar švietimo srityse, kai kontaktas su sergančiais asmenimis yra neišvengiamas arba būtinas nepriklausomai nuo to, ar šie asmenys užsikrėtė nuo klientų (pacientų), ar nuo kolegų.

VIENIŠI ASMENYS GALĖS KREIPTIS DĖL VIENIŠO ŽMOGAUS IŠMOKOS SPECIALIŲJŲ POREIKIŲ NUSTATYMO POKYČIAI ASMENINIO ASISTENTO PAGALBOS GALIMYBĖ DIDĖJA SOCIALINIŲ DARBUOTOJŲ ATLYGINIMAI GALIMI NEMOKAMI PIETŪS IR ANTROKAMS

APIE VISKĄ IŠSAMIAI - SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTERIJOS TINKLAPYJE https://socmin.lrv.lt/lt/naujienos/socialine-apsauga-kas-keiciasi-nuo-liepos-1-dienos


14 views
bottom of page