Seime pradedami svarstyti siūlymai, kurie leistų mažinti mobingo apraiškas įstaigose
top of page

Seime pradedami svarstyti siūlymai, kurie leistų mažinti mobingo apraiškas įstaigose

Seimas po pateikimo šiandien pritarė siūlymui nustatyti, jog patys gydytojai ir slaugytojai, o ne gydymo įstaigų vadovai, kaip yra iki šiol, vadovautų įstaigų gydymo ir slaugos taryboms. Taip siekiama ne tik mažinti galimas mobingo apraiškas įstaigose, bet ir užtikrinti, kad medikų balsas būtų svaresnis sprendžiant svarbius įstaigų medicinos ir slaugos organizavimo klausimus.

Kartu, siekiant gerinti psichoemocinį klimatą įstaigose, siekiama stiprinti ir įstaigose veikiančias medicinos etikos komisijas. Be to, siekiant derinti viešuosius ir privačiuosius interesus, savivaldybių viešosiose įstaigose keičiama stebėtojų tarybos formavimo tvarka.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, naujovės būtinos tam, kad gydymo įstaigose galėtų vykti realūs, sisteminiai pokyčiai, kad būtų atsižvelgiama į visuomenės ir medikų bendruomenės lūkesčius, poreikius, jų matymą, kaip įstaigos turėtų keistis, vertinant įstaigos veiklą bei organizuojant gydymo ir slaugos paslaugų teikimą.

Recent Posts

See All

Po dviejų metų slaugytojo atlyginimas bus 1625 Eur ?

Šiandien LSSO Prezidentė Danutė Margelienė kartu su kitomis profsąjungomis ir Sveikatos apsaugos ministerija pasirašė tokią siekiamybę. „Šiandien su medikų bendruomene dar kartą patvirtinome, kad atl

bottom of page