SAM: Ministro sveikinimas LSSO konferencijoje Tarptautinės slaugytojo dienos proga
top of page

SAM: Ministro sveikinimas LSSO konferencijoje Tarptautinės slaugytojo dienos proga





Gegužės 12-oji – Tarptautinė slaugytojų diena!


Tarptautinės slaugytojų dienos proga šiandien Lietuvos slaugos specialistų organizacijos konferencijoje kalbėjome apie lyderystę ir kur kiekviename žmoguje ji slypi. Ar ji pasimatys, priklauso nuo paties žmogaus pasirinkimų. Slaugytojo profesijos pasirinkimas – tai apsisprendimas tarnauti, tai lyderio žingsnis.

Lyderystė nepriklauso nuo pozicijos ar pareigų. Lyderystė – tai vertybėmis paremti žmonių santykiai, kurie grindžiami pasitikėjimu, įsipareigojimu, atsidavimu, emocijomis. Sudėtingos krizinės situacijos tai dar labiau išryškina. Kare su virusu slaugytojų bendruomenė buvo ir tebėra visur – tos pačios rankos ima ėminius Covid-19 testams, tos pačios rankos maitina sergantį senolį palatoje ar paglosto karščiuojančio vaiko kaktą, tos pačios rankos renka telefono numerį, kad pasakytų, jog kažkieno artimajam pagaliau viskas gerai.

Rytojaus nėra. Jei norime kalbėti apie ateities slaugytoją, kalbėkime apie šiandienos slaugytoją.

Mieli slaugytojai, tebevyksta kova su virusu. Su kuo eičiau į žvalgybą? Su kiekvienu iš Jūsų. Kiekvienam atskirai ir visiems kartu tariu - Ačiū. Mes tikrai girdime Jūsų balsą ir jaučiame Jūsų širdis.

Būkite sveiki, stiprūs, įkvėpti! Su Jūsų profesine švente!



Informacijos šaltinis- Sveikatos apsaugos ministerijos Facebook paskyra

Nuotrauka - LSSO

171 views
bottom of page