PSO: 2021 metai - Sveikatos priežiūros ir globos darbuotojų metai. Apsaugok. Investuok. Kartu.
top of page

PSO: 2021 metai - Sveikatos priežiūros ir globos darbuotojų metai. Apsaugok. Investuok. Kartu.

Updated: Apr 15, 2021

https://www.who.int/campaigns/annual-theme/year-of-health-and-care-workers-2021





Pasaulio sveikatos organizacija 2021 metus paskelbė Sveikatos priežiūros ir globos darbuotojų metais. Apsaugok. Investuok. Kartu.


2021 m. Buvo paskelbti tarptautiniais sveikatos ir globos darbuotojų metais, įvertinant ir dėkojant už jų nepajudinamą atsidavimą kovojant su COVID-19 pandemija. PSO pradeda metus trunkančią kampaniją, kurios tema - Apsaugok. Investuok. Kartu. Tai pabrėžia skubų poreikį investuoti į sveikatos priežiūros darbuotojus ir užtikrinti bendrą naudą sveikatai, darbo vietoms, ekonominėms galimybėms ir teisingumui.


Šiais metais prašome jūsų paramos ir veiklos, kad mūsų sveikatos priežiūros ir globos darbuotojai būtų palaikomi, saugomi, motyvuoti ir aprūpinti, kad galėtų teikti saugias sveikatos priežiūros paslaugas visada, ne tik COVID-19 pandemijos metu. Šiandien prašome jūsų pritariančio balso prie tų, kurie reikalauja papildomų investicijų į sveikatos ir priežiūros darbuotojus.


Esminės kampanijos žinutės:


Kampanija pabrėžia skubų poreikį investuoti į sveikatos priežiūros darbuotojus, kad būtų pasiekta bendra nauda sveikatai, darbo vietoms, ekonominėms galimybėms ir teisingumui. Tai reiškia tinkamos apsaugos ir darbo sąlygų užtikrinimą. Tai reikalauja papildomų investicijų į sveikatos ir priežiūros darbuotojų švietimą ir užimtumą. Tai reiškia bendrą investicijų į žmones viziją, siekiant užtikrinti visuotines sveikatos paslaugas. Susivienijusi kartu, pasaulinė bendruomenė turi galimybę įgyvendinti šią viziją.



APSAUGOK mūsų sveikatos ir globos darbuotojus

Sveikatos ir priežiūros darbuotojai apsaugojo pasaulį per COVID-19 pandemiją: Mes turime moralinę pareigą apsaugoti ir juos.


Sveikatos darbuotojai, teikiantys naujas COVID-19 sveikatos priežiūros paslaugas ir vakcinaciją, turėtų gauti reikiamą paramą ir jiems reikia sudaryti palankias darbo aplinkos sąlygas. Teisinga ir protinga yra pirmiausia paskiepyti sveikatos ir priežiūros darbuotojus.



INVESTUOKITE į žmones, kurie investuoja į mus

Pasaulyje trūksta sveikatos priežiūros darbuotojų visame pasaulyje. Turime investuoti į švietimą, darbą ir orų darbą, kad apsaugotume pasaulį nuo ligų ir pasiektume visuotinę sveikatos apsaugą.


Pasaulyje 70% sveikatos ir socialinių darbuotojų yra moterys. Didelę dalį jų sudaro slaugytojos ir akušerės. Turime investuoti į lyčių lygybę.



KARTU galime tai įgyvendinti

Mes visi turime atlikti savo vaidmenį užtikrindami, kad mūsų sveikatos ir priežiūros darbuotojai būtų palaikomi, apsaugoti, motyvuoti ir aprūpinti, kad visada galėtų teikti saugias sveikatos priežiūros paslaugas, ne tik COVID-19 metu.



Kampanija skirtas video ČIA.


PSO informacija



28 views
bottom of page