Paskelbta 2022m. Tarptautinės slaugytojų dienos tema
top of page

Paskelbta 2022m. Tarptautinės slaugytojų dienos tema


Šiaip metais Tarptautinė slaugytojų taryba (TST) ragina kalbėti apie būtinybę investuoti į slaugą bei gerbti slaugytojų teises.


2022m Tarpatutinės slaugytojo dienos tema:
"Slaugytojų lyderių balsas: investuokite į slaugą ir gerbkite teises, kad būtų užtikrinta pasaulinė sveikata"

Tarptautinė slaugytojų taryba paskelbė naują 2022 m. Tarptautinės slaugytojų dienos (IND) temą: "Slaugytojų lyderių balsas – investuokite į slaugą ir gerbkite teises, kad būtų užtikrinta pasaulinė sveikata", daugiausia dėmesio skiriant būtinybei apsaugoti, remti ir investuoti į slaugytojo profesiją, siekiant sustiprinti sveikatos sistemas visame pasaulyje.


Kiekvienais metais TST švenčia Tarptautinę slaugytojų dieną, kuri minima gegužės 12 d., minint Florence Nightingale gimimo metines.


TST taip pat pradeda rinkti atvejų tyrimus, kuriuos pateikia slaugytojos iš viso pasaulio, kad parodytų neįtikėtiną novatoriškų slaugytojų kasdien atliekamų darbų spektrą. Šios istorijos, kurios ištisus metus buvo viešinamos TST ir TSD svetainėje, atspindi slaugytojų darbą rūpinantis COVID-19 sergančiais žmonėmis per visą pandemiją, taip pat plačią slaugos paslaugų įvairovę, kuri tęsėsi per visą pandemiją, rūpinantis ligoniais, kurie kenčia nuo kitų ligų. Nuo gimimo iki mirties, nuo neužkrečiamųjų ligų iki infekcinių ligų, nuo psichikos sveikatos iki lėtinių ligų ligoninėse, bendruomenėse ir namuose -slaugytojai teikia visiems prieinamą, įperkamą, į asmenį orientuotą, holistinę priežiūrą.


COVID-19 atskleidė trūkumus, atsiradusius dėl nepakankamų investicijų į sveikatos sistemas visame pasaulyje. TSD 2022 tema parodo, kad reikia investuoti į slaugą, sukurti atsparius, aukštos kvalifikacijos slaugos darbuotojus ir apsaugoti slaugytojų teises, siekiant pakeisti sveikatos sistemas taip, kad jos atitiktų asmenų ir bendruomenių poreikius dabar ir ateityje.


TST prezidentė dr. Pamela Cipriano sakė:


„Per visą pandemiją slaugytojai labai nukentėjo. Jie buvo be reikalo paveikti viruso, susidūrė su visuomenės puolimu, kentėjo nuo didelio darbo krūvio, jiems ir toliau nepakankamai mokama ir neįvertinama. Jei vyriausybės ir toliau atidėlios investicijas į sveikatos priežiūros darbuotojus, tai pakenks sveikatos sistemoms visur. Nėra sveikatos be sveikatos priežiūros darbuotojų!

„Tarptautinės slaugytojų dienos atvejų pristatymai, kuriuos mes renkame, parodo neįtikėtiną slaugytojų darbą, o mūsų 2022 m. TSD tema ir toliau viešins slaugytojų darbą ir kovos už slaugytojų teises į saugią darbo aplinką, deramą atlyginimą ir visapusišką dalyvavimą priimant sprendimus“.





443 views
bottom of page