Organizuojamas renginys „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2023“
top of page

Organizuojamas renginys „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2023“

Šias metais Lietuvos sveikatą stiprinančios mokyklos mini savo veiklos 30-metį. Ta proga balandžio 3–30 d. organizuojamas tradicinis trečiasis nacionalinis renginys „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2023“ („SSM banga 2023“), kurio iniciatorius – Higienos institutas.


Renginio tikslas – parodyti vietos bendruomenėms, kad sveikatos stiprinimas yra neatsiejama visų mūsų gyvenimo dalis ir kad jau trisdešimt metų skleidžiama sveikatą stiprinančių mokyklų idėja keičia ir gali veikti ne tik mokinių, bet ir visos mokyklos bendruomenės sveikatą.


1993 m. Lietuva buvo priimta į Europos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklą. Šiandien Nacionaliniame sveikatą stiprinančių mokyklų tinkle yra 658 mokyklos 59 savivaldybėse ir kasmet jų skaičius auga.


Pirmasis renginys įvyko 2013 m., minint sveikatą stiprinančių mokyklų 20-metį, jame dalyvavo per 30 tūkstančių dalyvių iš daugiau kaip 400 mokyklų 45 savivaldybėse. Antrasis – 2018 m., švenčiant šių mokyklų 25-metį, jis apėmė 52 šalies savivaldybes, per 600 įvairių Lietuvos mokyklų ir daugiau kaip 42 tūkstančius dalyvių (vaikų, mokinių, mokytojų, visuomenės sveikatos priežiūros specialistų, specialiųjų pedagogų, tėvų, kitų mokyklų ir vietos bendruomenės narių, renginio svečių ir žiūrovų).


Renginio organizatoriai – Sveikatos apsaugos ministerija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centras ir šalies savivaldybių visuomenės sveikatos biurai.


Renginio globėja – Pasaulio sveikatos organizacijos atstovybė Lietuvoje.


Savivaldybės, sveikatą stiprinančių mokyklų bendruomenės, kitos mokyklos, sveikatos specialistai ir politikai kviečiami įsitraukti į renginį „SSM banga 2023“ ir prisidėti prie sveikatinimo idėjų sklaidos, sveikatą stiprinančių mokyklų bendruomenių gerosios patirties viešinimo, pagerbti sveikatos ambasadorius – žmones, kurie atsidavę dirba mokyklose sveikatos stiprinimo srityje.


Per renginius taip pat kviečiama naudoti specialiai šiai progai sukurtus logotipus „Sveika mokykla“ ir „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2023“.


Renginio dalyvius prašome registruotis internetinėje platformoje

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjcXRBOON7wkJY3RNeDDj-6QWHpyZprhf-IzcHgTMLhiVM5A/viewform?usp=sharing iki kovo 1 d. Atkreipiame dėmesį, kad grafoje „Renginio pavadinimas ir forma“ būtina pažymėti, jog tai renginys „SSM banga 2023“.

Renginio organizavimo tvarkos aprašą galima rasti čia.


Plačiau Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centro interneto svetainėje Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras - Sveikatą stiprinančių mokyklų renginių archyvas (smlpc.lt).


Daugiau informacijos teikiama el. p. nijole.paulauskiene@smlpc.lt arba mob. tel. 8 667 43 368.

48 views
bottom of page