Organizuojama diskusija-seminaras „Lietuvos socialinė politika senjorų akimis“
top of page

Organizuojama diskusija-seminaras „Lietuvos socialinė politika senjorų akimis“

Socialinės apsaugos sistema yra viena iš svarbiausių sričių, turinčių įtakos vyresniojo amžiaus žmonių gyvenimo kokybei. Tačiau, kaip rodo bendravimas su vyresniojo amžiaus žmones vienijančių organizacijų nariais, socialinės apsaugos tikslai ir svarbiausi uždaviniai tarp vyresniųjų suprantami gana skirtingai.


Kovo 18 d. 16 val. kviečiame į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, kurioje Lietuvos EURAG asociacijos (Europos vyresnio amžiaus žmonių federacijos narės) iniciatyva įvyks seminaras-diskusija „Lietuvos socialinė politika senjorų akimis“. Renginio tikslas – suburti įvairių vyresniojo amžiaus žmones jungiančių organizacijų atstovus ir aptarti Lietuvos socialinės apsaugos sistemos rodiklius ir artimiausią ateitį Europos Sąjungos kontekste, palyginti Lietuvos situaciją su kitomis ES šalimis ir išsiaiškinti, kokie ir kaip svarbiausi kartų̃ solidarumą stiprinantys mūsų siekiai ir teisėti interesai turėtų būti formuluojami ir suderintai viešinami.


Renginyje bus išklausytas prof. Romo Lazutkos pranešimas „Lietuvos socialinė politika Europos Sąjungos kontekste“. Po pranešimo bus aptarti vyresniojo amžiaus žmones buriančioms organizacijoms  aktualūs klausimai, bus galima užduoti klausimus ir pasidalinti savo pasiūlymais.


Renginyje kviečiami dalyvauti Lietuvos bočių ir pagyvenusių žmonių asociacijų,  Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių , Nacionalinio skurdo mažinimo tinklo organizacijų, Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto atstovai, kitų vyresniojo amžiaus žmones vienijančių organizacijų atstovai ir visi kiti, kuriuos domina socialinės apsaugos tema.


Renginį moderuos Lietuvos EURAG asociacijos prezidento pavaduotojas Evaldas Židonis.


Renginys vyks Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo erdvėje, II a.


Trumpai apie renginį



Data: kovo 18 d.

Laikas: 16 val.

Vieta: Valstybingumo erdvė, II a.

Trukmė: 1,5 val.

Dalyvavimas: įėjimas laisvas

Organizatorė: Lietuvos EURAG asociacija bendradarbiaujant su Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo centru

Svarbu: renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas

Daugiau informacijos: socialiniame tinkle „Facebook

16 views
bottom of page