NEMOKAMI MOKYMAI: TABAKO VARTOJIMO RIZIKOS ĮVERTINIMO IR PAGALBOS METANTIEMS RŪKYTI TEIKIMAS
top of page

NEMOKAMI MOKYMAI: TABAKO VARTOJIMO RIZIKOS ĮVERTINIMO IR PAGALBOS METANTIEMS RŪKYTI TEIKIMAS




NEMOKAMI MOKYMAI

TABAKO VARTOJIMO RIZIKOS ĮVERTINIMO IR PAGALBOS METANTIEMS RŪKYTI TEIKIMAS

(8 ak. val.)


Į seminarus kviečiami registruotis registruotis šeimos gydytojai, gydytojai akušeriai

ginekologai, gydytojai psichiatrai, bendrosios praktikos, bendruomenės, išplėstinės

praktikos, psichikos sveikatos slaugytojai, akušeriai


Mokymų tikslas – formuoti sveikatos priežiūros specialistų, dirbančių ambulatoriškai pirminėje ir antrinėje sveikatos priežiūroje, vieningą, mokslu grįstą požiūrį į darbą su pacientais, turinčiais sveikatos sutrikimų dėl tabako vartojimo ir/ar norinčius mesti rūkyti, padidinti specialistų kompetenciją teikti pacientų lūkesčius ir poreikius atitinkančias, kokybiškas gydymo paslaugas.


Mokymu metu bus siekiama suteikti žinių apie:

- dažniausiai naudojamus tabako gaminius ir jų sudėtį, naujausius bedūmius tabako produktus ir specialistų rolę metant rūkyti, intervencijų svarbą;

- pagrindinius motyvuojamojo pokalbio apie elgsenos pokyčius su pacientais principus ir trumposios intervencijos paslaugų elementus, būtinuosius įgūdžius trumpajai motyvuojančiai intervencijai atlikti;

- šiuolaikinį medikamentinį gydymą, jo parinkimą, saugumą ir efektyvumą: pakaitinę nikotino terapiją, specializuotus vaistus (varenikliną, bupropioną), medikamentų kombinavimas.

- pagalbos integravimo į kitų ligų gydymo procesą svarbą ir galimybes: rūkymo metimo svarbą sergant įvairiomis somatinėmis ir psichikos ligomis; intervencijų organizavimą ambulatorinio ir stacionarinio gydymo metu; pagalbą nėščioms ir paaugliams;

- metimo rūkyti plano sudarymą, atkryčių prevenciją ir tolimesnę pagalbą;

- supažindinti su priklausomybės nikotinui formavimosi ir diagnostikos principais, atrankos priemonėmis, Fagerstromo testo (FAG, FAG-T) naudojimo praktikoje ypatumais, fizinės ir psichologinės priklausomybės veiksniais.


Mokymų dalyviams išduodamas kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimas (Programa registruota METAS ).


Dalyviai mokymų metu bus vaišinami kava, arbata, užkandžiais ir pietumis. Trukmė 8.00-16.00 val.


Registracija baigiama surinkus mokymuose 28 asmenų grupę. Mokymų programa ir kita papildoma informacija bus persiųsta užsiregistravusiems dalyviams.

Mokymų lektoriai: gydytojas psichiatras – psichoterapeutas Adomas Bielauskas, psichologė – psichoterapeutė Eglė Adomavičiūtė.

Registruotis www.pscentras.lt


Kontaktai pasiteirauti: tel. +370 61877378, lijana@elnet.lt


Gydytojams, slaugytojams skirti kontaktiniai mokymai, žemiau rasite registracijos nuorodas - pasirinkite tinkamą datą ir užsiregistruokite.


Mokymai organizuojami įgyvendinant projektą Nr. 08.4.2-ESFA-V-621-01-0001 „Integruotų priklausomybės ligų gydymo paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas“

224 views
bottom of page