LSSO veikla darbo grupėse
top of page

LSSO veikla darbo grupėse

Lietuvos slaugos specialistų organizacijos atstovai per 2018 m. spalio - gruodžio mėn. dalyvavo šiose darbo grupėse:

  • Bendrosios praktikos slaugytojo normos peržiūrėjimo darbo grupė. Pateiktos paskutinės pastabos ir perduota SAM padalinių peržiūrėjimui.

  • PSDF taryba. Svarstyti 2018 m. biudžeto eilučių perskistymai - pritarta (dantų protezavimo, imunoprofilaktikos ir centralizuotai perkamų vaistų eilučių perskirstymui).

  • Darbo grupė Slaugos ir globos paslaugų integravimo koncepcijai parengti SAM ir SADM. Tikslas - sukurti koncepciją, kad slaugos ir globos paslaugas gautų kuo didesnis pacientų skaičius.

  • Pateikos pastabos ir pasiūlymai SAM dėl "Asmens sveikatos priežiūros įstaigos slaugos administratoriaus atliekamų slaugos praktikos ir (ar) akušerijos praktikos valdymo funkcijų aprašo". Aprašas yra susijęs su 2018 m. birželio mėn. pakeistu Slaugos praktikos ir akušerijos praktikos įstatymu, kuriame teigiama, kad nuo 2019 m. sausio mėn. 1 d. ASPĮ, teikiančioje slaugos paslaugas privalo būti slaugos administratorius, įgijęs bendrosios praktikos/ išplėstinės praktikos slaugytojo profesinę kvalifikaciją bei turintis galiojančią bendrosios slaugos praktikos licenciją. Slaugos administratoriaus atliekamas slaugos praktikos ir (ar) akušerijos praktikos valdymo funkcijas turėtų nustatyti sveikatos apsaugos ministras, o jų įgyvendinimo asmens sveikatos priežiūros įstaigoje tvarką nustatys sveikatos priežiūros įstaigos vadovas.

LSSO biuro informacija

217 views
bottom of page