Ką kandidatai į Europos Parlamentą mano darbuotojų teisių klausimais?
top of page

Ką kandidatai į Europos Parlamentą mano darbuotojų teisių klausimais?


Birželio 9 d. Lietuvoje vyks Europos Parlamento rinkimai. Jų metu bus išrinkta 11 atstovų, kurie priiminės visai Europos Sąjungai bendrus teisės aktus ekonomikos, socialinės politikos, taip pat ir darbuotojų teisių klausimais.


Europos Parlamente yra priimami sprendimai, kurie turi įtakos įvairiose mūsų kasdienio gyvenimo srityse, o būtent darbo pasaulyje ES sprendimai lemia ypač daug. Keletas to pavyzdžių – darbų saugos standartų gerinimas, gairės dėl minimalaus darbo užmokesčio, lyčių lygybės darbe užtikrinimo.


Todėl mums, profesinių sąjungų nariams, svarbu, kad mūsų balsas būtų girdimas ir Europos Sąjungos institucijose. Vienas iš būdų tai pasiekti – dalyvaujant Europos Parlamento rinkimuose ir atiduodant savo balsą kandidatams, pasisakantiems už socialinį teisingumą ir darbuotojų teises.


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija visus Lietuvos kandidatus į Europos Parlamentą pakvietė atsakyti į apklausą darbuotojams rūpimais klausimais, susijusiais su darbuotojų teisėmis, ES ir valstybės valdymu.


Su apklausos rezultatais galite susipažinti žemiau pateiktose interaktyviose diagramose, o užvedus kompiuterio pelę ant kiekvieno apskritimo – paskaityti platesnį kandidato komentarą.



1 view
bottom of page