Informacija apie asmens sveikatos priežiūros specialistų darbo užmokesčio didinimą
top of page

Informacija apie asmens sveikatos priežiūros specialistų darbo užmokesčio didinimą

Updated: Sep 14, 2018

Profesinių sąjungų jungtinė atstovybė, kurios sudėtyje yra Lietuvos slaugos specialistų organizacija (LSSO), atstovaujama Prezidentės Danutės Margelienės, 2017 m. gruodžio mėn. pasirašė Kolektyvinių derybų susitarimą dėl asmens sveikatos priežiūros specialistų (ASPS) darbo užmokesčio didinimo. Tam tikslui iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) buvo  skirta 99, 5 mln. darbo užmokesčio fondo 20 proc. didinimui LNSS įstaigose nuo 2018 m. gegužės  1 d.

Atkreiptinas dėmesys, kad pagal pasirašytą LNSS kolektyvinės sutarties priedą yra nustatytas mažiausias pagrindinio darbo užmokesčio pastoviosios dalies dydis.

SAM teigia, kad šiuo metu nėra galimybės įvertinti kaip gegužės mėn. buvo padidintas darbo užmokestis ASPS. Tokią informaciją SAM galės pateikti tik 2018 m. liepos mėn. viduryje.

Pažymėtina, kad SAM ministras kviečia medikus dalintis algalapiais el. paštu medikuatlyginimai@sam.lt . Iki šių metų birželio 26 d. informaciją nurodytu adresu pateikė 56 ASPĮ ir jų darbuotojai: iš jų darbo užmokestis padidintas 27 ASPĮ, nepadidintas 14 ASPĮ, o 15 ASPĮ informacijai įvertinti nepakako duomenų.

Pagal ASPĮ viešoje erdvėje pateiktą informaciją, 2018 m. gegužės mėn.:

  • Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų darbuotojų darbo užmokestis didinamas vidutiniškai 22 proc.- slaugytojams 23, 1 proc. (t.y. apie 190 Eur.).

  • Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų darbuotojams vidutiniškai didėjo 20 proc.- slaugytojams 150 Eur.

  • VšĮ Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikų atlyginimai didėjo 20 proc.: vidutinis slaugytojo atlyginimas 1096 Eur.

  • VšĮ Panevėžio ligoninės slaugytojams ir gydytojams atlyginimas vidutiniškai padidėjo 260 Eur.

SAM ministras informuoja, kad pagal turimą preliminarią informaciją daryti išvadas apie darbo užmokesčio didinimą yra per anksti ir netikslinga.

Slaugytojų darbo užmokesčio didinimo aktualijas sekite www.lsso.lt

LSSO biuro informacija

Recent Posts

See All

Kreipimasis dėl medikų darbo užmokesčio didinimo

2019-07-22 LR SAM įvyko pasitarimas dėl Lietuvos Nacionalinės sveikatos sistemos (LNSS) šakos kolektyvinės sutarties atnaujinimo. Pasitarime dalyvavo medikų profesinių sąjungų ir Sveikatos apsaugos mi

bottom of page