Sveikatos sistemos žmogiškieji ištekliai: planavimas, rengimas, pritraukimas. Konferencijos anonsas
top of page

Sveikatos sistemos žmogiškieji ištekliai: planavimas, rengimas, pritraukimas. Konferencijos anonsas

Updated: Apr 7, 2023



Su kokiais iššūkiais susiduria gydymo įstaigos, ir ko reikia, kad jos taptų patrauklios aukštąsias mokyklas baigiantiems rezidentams? Kokie jaunųjų gydytojų lūkesčiai rezidentūrai ir darbo vietai, bei kas turėtų keistis, kad slaugytojo profesija taptų prestižine? Apie visa tai – balandžio 6 d. vyksiančioje konferencijoje „Sveikatos sistemos žmogiškieji ištekliai: planavimas, rengimas, pritraukimas“ atsakys SAM atstovai bei kviestiniai svečiai.





Konferenciją galėsite stebėti tiesiogiai. Renginio pradžia – 9.30 val.


Daugiau informacijos ČIA





Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys akcentuoja, kad per pastaruosius porą metų įgyvendinta nemažai struktūrinių pokyčių, kurie liečia sveikatos apsaugos darbuotojus. Kad šie pokyčiai būtų gyvybingi, reikia gydymo įstaigų įsitraukimo, visų pirma įgalinant darbuotojus.

„Per pastaruosius porą metų įgyvendinta daugiau struktūrinių pokyčių susijusių su sveikatos sistemos darbuotojais, nei per ankstesnius dešimt metų: tai valstybės užsakymo modelio pakeitimas, geresnių sąlygų jauniesiems medikams sudarymas, kolektyvinių sutarčių su profesinėmis sąjungomis pasirašymas. Šie pokyčiai turi ir finansinį pagrindą – du iš trijų eurų, kuriuos sveikatos apsaugai skiria mokesčių mokėtojai, skiriama medicinos personalui. Kad kiekybė virstu kokybe, reikia pačių gydymo įstaigų įsitraukimo, pirmiausiai įgalinant darbuotojus. O tam reikia sveiko psichologinio klimato palaikymo, darbo tvarkų atnaujinimo ir kitų dalykų, kurie turi nugulti ant gydymo įstaigų vadovų stalo kaip prioritetinės užduotys “, – sako ministras.

Konferencijos metu bus apžvelgta esama sveikatos sistemos žmogiškųjų išteklių situacija, įgyvendinami ir planuojami pokyčiai. Taip pat bus kalbama apie palankių sąlygų sudarymą jaunų specialistų pritraukimui, rezidentūros studijų pokyčius bei keliami klausimai – kaip tapti rezidentūros baze bei kokie rezidentų lūkesčiai?

Antroji konferencijos dalis skirta slaugos pokyčiams bei slaugytojų pritraukimo klausimams. Ko reikia, kad šios profesijos atstovai darbo vietoje save realizuotų bei galėtų augti?

Gerąja patirtimi dalinsis atstovai iš Regioninės Telšių ligoninės, Respublikinės Klaipėdos ligoninės, Klaipėdos miesto savivaldybės, taip pat savo įžvalgas pristatys Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto, Klaipėdos universiteto, Jaunųjų gydytojų asociacijos bei Lietuvos slaugos specialistų organizacijos atstovai.

Renginio programą rasite ČIA.

Viso renginio metu kviečiame užduoti klausimų per slido.com platformą (prisijungimo kodas: #3955 690.

Ši konferencija yra kovo-balandžio mėnesiais vykstančio sveikatos reformai skirtų renginių ciklo dalis.

50 views
bottom of page