Europos slaugytojų asociacijų federacijos (ESAF) sveikinimai Tarptautinės slaugytojų dienos proga
top of page

Europos slaugytojų asociacijų federacijos (ESAF) sveikinimai Tarptautinės slaugytojų dienos proga


Mieli kolegos ir draugai,


Kasmet gegužės 12 d. visame pasaulyje minima Tarptautinė slaugytojų diena. Šią dieną gimė slaugos pradininkė Florence Nightingale.


Ši kasmetinė šventė suteikia galimybę apmąstyti neįtikėtiną slaugos ir akušerijos darbuotojų indėlį ir pripažinti gyvybiškai svarbų darbą, kurį slaugos ir akušerijos specialistai atlieka kiekvieną dieną. Tačiau šių metų kiekvieno slaugytojo ir akušerio pripažinimo svarba yra dar svarbesnė dėl besitęsiančios sveikatos krizės, kurią paveikė dešimtmečius trunkanti investicijų į slaugos profesiją stoka.


Kiekvienais metais slaugytojai ir akušeriai savo nenumaldomu įsipareigojimu, kompetencija, profesionalumu, drąsa ir didvyriškais veiksmais išsaugo daugybę gyvybių, globodami ir paguosdami tiek daug kenčiančių ir sveikstančių pacientų, kartu teikdamos gailestingą priežiūrą iki pat gyvenimo pabaigos. ESAF reiškia dėkingumą slaugytojų ir akušerių bendruomenei.


Be to, ESAF pripažįsta išskirtinį visų mūsų nacionalinių slaugytojų asociacijų (NNA) narių vaidmenį siekiant užtikrinti, kad visi slaugytojai ir akušeriai visose šalyse būtų remiami, aprūpinti ištekliais ir apsaugoti. Nenuvertiname iššūkių, su kuriais jau susidūrė nacionalinės slaugytojų asociacijos ir daugelis slaugytojų bei akušerių, ir rimtų bei keliančių susirūpinimą iššūkių, kurie mūsų visų dar laukia.

2023 m. gegužės 12 d. ESAF mini Tarptautinę slaugytojų dieną, solidarizuodamasi su visais mūsų slaugytojojais ir akušeriais. Su dideliu pasididžiavimu pripažįstame individualias ir bendras slaugytojų ir akušerių pastangas ir nuolankiai giriame jų nesavanaudišką atsidavimą, profesionalumą ir drąsą, kad visiems, kuriems reikia pagalbos, būtų teikiamos aukščiausios kokybės sveikatos priežiūros paslaugos. Žinome, kad slaugytojai ir akušeriai keičia žmonių gyvenimus, todėl ESAF nuolankiai dėkoja kiekvienam iš Jūsų už viską, ką darote.




16 views
bottom of page