Baltijos paliatyviosios pagalbos asociacija (BPCA) organizavo konferenciją
top of page

Baltijos paliatyviosios pagalbos asociacija (BPCA) organizavo konferenciją

Tiek daug šypsenų, šiltų susitikimų ir didžiulė bendrumo dvasia. Paliatyviosios pagalbos konferencijų metu ore tvyro empatija, juk ir jų dalyviai yra holizmo ambasadoriai būdami iki pat pabaigos, laikydami iškeliaujantį už rankos..


Dar prieš kelis metus paliatyviosios pagalbos konferencijoje dalyvavo vos 40 žmonių, vakar vykusiame renginyje dalyvių skaičius pasiekė beveik 200! Tai tik rodo augantį paliatyviosios pagalbos poreikį Lietuvoje, juk kiekvienais metais dėl onkologinių susirgimų miršta apie 8000 asmenų, o kiek dar sergančių ir kitomis nepagydomomis ligomis.


Džiugu, kad vis daugiau kalbame ir apie kintantį paliatyviosios pagalbos vaidmenį, vis daugiau dėmesio skiriant simptominei terapijai ir ją derinant, kartu su chemoterapija, radioterapija ir kitais onkologinių ligų gydymo būdais. Būtent ši konferencija buvo skirta onkologinių pacientų ambulatorinei priežiūrai.


Pagrindinis mūsų asociacijos tikslas yra burti paliatyvias paslaugas teikiančią visuomenę. Tikimės, kad naujos pažintis atrastos vakar, bus ne tik didelis ramstis kasdienėje veikloje, bet tuo pačiu leis bendrauti, kurti ir dalintis patirtimis bei ieškoti sprendimų kartu. Juk tik būdami kartu galime pasiekti pokytį! Tik būdami vieningi galime būti išgirsti! Būkime pokytis, kurdami Lietuvos paliatyviosios pagalbos ateitį!



51 views
bottom of page