2022-12-15 įvyko LSSO 30-mečio minėjimo renginys. Kviečiame pasižvalgyti po nuotraukų galeriją
top of page

2022-12-15 įvyko LSSO 30-mečio minėjimo renginys. Kviečiame pasižvalgyti po nuotraukų galeriją

Updated: Dec 21, 2022








2022-12-15 Vilniuje, "Vaidilos teatre" Lietuvos slaugos specialistų organizacija pakvietė slaugytojus, LSSO narius, dalyvauti LSSO įsteigimo ir veiklos 30-mečio minėjime.

Renginyje dalyvavo per 200 slaugytojų iš visos Lietuvos.

Renginį atidarė LSSO prezidentė Aušra Volodkaitė, kuri pasveikino slaugytojus su garbinga data, kalbėjo apie nueitą nelengvą kelią siekiant organizacijos stiprinimo ir slaugytojų pripažinimo.


"Lygiai prieš 30 metų, 1992 -12 -19 susirinkusi slaugytojų bendruomenė nutarė steigti organizaciją, kuri vienytų slaugytojus, tuo metu – medicinos seseris, felčerius, akušerius, kitus specialistus.

Organizacijos vadove tapo stiprus lyderis - Aldona Čiočienė su stipria komanda - Direktorių Taryba, kuri plėtė savo veiklą visoje Lietuvoje. Per tą laiką buvo daug visko – darbų, pasiekimų, nusivylimų, vienybės ir skirtumų. Iššūkiai grūdino, stiprino, skatino ieškoti naujų veiklos kelių. Palengva sustiprėjome, išaugome.

Ir šiandien organizacijai jau 30. Sveikinu visus narius su šia gražia data, visus, kuriems svarbu būti nariais, palaikyti organizaciją, aktyviai prisidėti prie jos veiklos."


Buvęs organizacijos viceprezidentas Arūnas Birutis savo nuotoliniame sveikinime paminėjo pirmuosius organizacijos steigėjus ir veiklos pradininkus, kvietė prisiminti pirmąją prezidentę Aldoną Čiočienę, kitus lyderius, padėjusius organizacijos veiklos pagrindus ir numačiusius strategines kryptis. Tylos minute buvo pagerbti visi LSSO steigėjai ir veikėjai, kurių jau nebėra mūsų tarpe.


Vedančiojo Tomo kalbinamos LSSO steigimo liudininkės Janina Aukštuolienė, Danuta Baranovskaja ir Raimonda Steikūnienė papasakojo savo prisiminimus, kaip organizacija pradėjo savo veiklą, su kokiais sunkumais susidūrė ir kas padėjo sustiprėti ir plėstis regionuose.


Aušra Volodkaitė pristatė pranešimą apie LSSO patiriamus pirmuosius ir šių dienų iššūkius bei kalbėjo apie LSSO ateitį, kaip svarbu visiems slaugytojams aktyviai dalyvauti organizacijos veikloje.


Susirinkusius slaugytojus pasveikino garbūs svečiai:

Sveikatos apsaugos viceministrė Danguolė Jankauskienė, Sveikatos apsaugos ministerijos Ilgalaikės priežiūros koordinavimo ir įgyvendinimo patarėjas Marius Čiurlionis, švietimo institucijų atstovai - Lietuvos sveikatos mokslų universiteto slaugos katedros profesorė, buvusi LSSO viceprezidentė Olga Riklikienė, Vilniaus kolegijos sveikatos priežiūros fakulteto dekanė Birutė Gostevičienė, Šiaulių Valstybinės kolegijos dekanė Ginta Gerikaitė, Klaipėdos Valstybinės kolegijos Sveikatos mokslų fakulteto prodekanė Monika Pocienė, Higienos instituto Kompetencijų centro vadovė Rimantė Kasiulaitytė, Socialiniai partneriai - Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė, Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Aldona Baublytė, LSSO regioninių skyrių direktoriai.


Po sveikinimų buvo įteikti apdovanojimai: Nusipelniusieji LSSO veikėjai buvo pagerbti LSSO Garbės Ženklu, už aktyvią veiklą LSSO ir darbą su pacientais covid-19 pandemijos laikotarpiu įteikti LSSO 30-mečio apdovanojimai. Aktyviems LSSO nariams, atstovaujantiems slaugytojus, įteikti padėkos raštai.


Po apdovanojimų ceremonijos dalyviams muzikinę programą dovanojo Vilniaus Tango teatro šokėjai ir vokalistė.


Renginio pabaigoje dalyviai dalinosi įspūdžiais prie kavos puodelio.




PADĖKA


LSSO biuras nuoširdžiai dėkoja šventinio minėjimo organizaciniam komitetui, Zofijai Salietis, Galinai Čumakovai, Aistei Raulušaitienei, Gražinai Rabkovskajai, už paramą ir pagalbą organizuojant šventinį renginį bei pagalbą renginio metu. Ypatingas AČIŪ savanorei , VIKO SPF slaugos specialybės III kurso studentei Agatai už pagalbą renginio metu.

Nuoširdi padėka renginio vedėjui Tomui Šileikai už patarimus planuojant minėjimą, pastabas scenarijui, sklandžią renginio eigą bei atidumą detalėms.

Ačiū Vilniaus Tango teatro vadovui Sigitui Repšiui už muzikinę programą ir gerą nuotaiką.

Dėkojame fotografui Irmantui Gelūnui už energiją ir pastangas įamžinti kuo daugiau renginio akimirkų.


Nuoširdus ačiū prisiminimais pasidalijusiems LSSO veiklos pradininkams: Arūnui Biručiui, Danutai Baranovskajai, Janinai Aukštuolienei, Raimondai Steikūnienei.





Kviečiame pasidairyti po renginio nuotraukų galeriją.



Renginio dalyvius sveikino garbūs svečiai:




Dalyviai džiaugėsi galėdami dalyvauti iškilmingame minėjime, pabendrauti vieni su kitais, įsiamžinti nuotraukose.




Nusipelniusiems slaugytojams, LSSO nariams įteikti apdovanojimai:





Renginį papuošė Vilniaus tango teatro šokėjų ir vokalistės pasirodymas



Renginio dalyviai džiaugėsi galimybe susitikti ir švęsti LSSO veiklos 30-metį.




Fotografas- Irmantas Gelūnas





LSSO biuro informacija

350 views
bottom of page