2020-10-08 Kaune vyko LSMU projekto pristatymas
top of page

2020-10-08 Kaune vyko LSMU projekto pristatymas

2020-10-08 Kaune įvyko Lietuvos sveikatos mokslų universiteto -LSMU - vykdomo projekto "Šeimų lankymo, teikiant ankstyvosios intervencijos paslaugas, modelio sukūrimas" pristatymas. Susirinkime dalyvavo projekto rengėjai, LSMU, savivaldybių, gydymo įstaigų, socialinių paslaugų centrų atstovai, akademinė bendruomenė. LSSO atstovavo prezidentė Aušra Volodkaitė. Renginio metu LSMU Slaugos ir rūpybos katedros vedėja prof. dr. Aurelija Blaževičienė pristatė projektą, programos tikslus, įgyvendinimo etapus, pakvietė dalyvius diskusijai.

Projekto pagrindu tapo Slaugytojo- šeimos partnerystės programa, sukurta JAV profesoriaus David Olds, bandant pagerinti pasėkmes pirmą kartą gimdančioms jaunoms mamoms iš socialiai jautrių grupių bei jų vaikams.

Programos tikslas - sumažinti žinomus rizikos veiksnius, kurie sąlygoja nepageidaujamas gimdymo pasėkmes, socialinę atskirtį, vaikų nepriežiūrą ir išnaudojimą.

LSMU bus parengta podiplominė programa, kurią galės išklausyti atrinkti slaugytojai ar akušeriai, dirbantys įvairių šalies savivaldybių pirminės sveikatos priežiūros centruose. Projekto rėmuose bus atrenkamos moterys ir šeimos, besilaukiančios pirmo vaiko, kurioms bus teikiamos parengtų specialistų paslaugos- lankymai namuose, šeimų konsultavimas ir mokymas, elgsenos keitimas per konsultavimą ir motyvavimą. Tikima, kad vykdomi šeimų lankymai ir mokymai padės sumažinti rizikos veiksnius motinai ir užtikrins saugesnę aplinką bei elgseną jos naujagimiui.

Diskusijos metu buvo aptartos projekto įgyvendinimo apimtys, kylantys iššūkiai, pasidalinta idėjomis, kaip atrinti apmokymui tinkamus specialistus ir pagalbos reikalingas šeimas, kaip efektyviai bendradarbiauti siekiant iškeltų tikslų. Taip pat aptarta informacijos apie projektą sklaida, būtinybė kalbėtis ir informuoti socialinius partnerius, kad visi prisidėtų prie sėkimingo projekto įgyvendimimo.




LSSO biuro informacija

39 views
bottom of page